Author Topic: Yet another debug-mode thread...  (Read 2489 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline OmerMor

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #30 on: September 28, 2002, 06:12:42 PM »
Lars: I noticed you still didn't tell us how you got the Space Quest 5 debug mode to work... please enlighten us! :-)

Offline Chris Cromer

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #31 on: October 09, 2002, 08:23:37 AM »
http://www.allowe.com/L-7teleport.htm

I tried this one myself... it doesn't work on the LSL7 that I have(the one in the pleasure pack).

Anyway thought you should add this to the list.
Chris Cromer

It's all fun and games until someone get's hurt then it's just fun. ;)

Offline HWM

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #32 on: October 09, 2002, 12:34:01 PM »
Uh, the "CLASSES" method is mentioned earlier in this thread, but since it's kinda generic (SCI32), the list does not include it... However it could be added, but then all the debug modes should be in the list...

About SQ5, I've unpacked every single resource but the debugmode was nowhere to be found... Maybe it'll work with other versions...

Offline Chris Cromer

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #33 on: October 09, 2002, 12:49:22 PM »
Well I have the German and the French version of SQ5... maybe it would work with one of those?
Chris Cromer

It's all fun and games until someone get's hurt then it's just fun. ;)

Offline HWM

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #34 on: October 09, 2002, 12:53:45 PM »
Well I have the German and the French version of SQ5... maybe it would work with one of those?

Probably it won't... Since only the RESOURCE.MSG is different in those versions...

Endroz

  • Guest
Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #35 on: January 31, 2004, 08:03:45 PM »
I've found out how to enable debug mode in Gabriel Knight.  ;D
The 'magic script' is the number 99. One can extract it directly from the game's resource file. However lots of functions like the polygon editor doesn't work to me.
Also, what should be the meaning of ALT + D Debug Mode ON? Is it some sort of script debugger or what?  ???

Offline OmerMor

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #36 on: February 05, 2004, 03:02:20 PM »
Cool!
How did you extract it? what tool did you use?
  Omer.

Offline Eero R

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #37 on: February 05, 2004, 03:08:54 PM »
Probably with SCI Studio VGA Beta...
Persona grata ego sum...

Endroz

  • Guest
Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #38 on: February 05, 2004, 06:14:49 PM »
I have used Sci Res Dumper by Vladimir Gneushev:
http://vagsoft.chat.ru/sci.html

This program is not much popular, but it do works quite well, you know. :-)

Bye,
Endroz

Offline OmerMor

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #39 on: February 06, 2004, 06:48:49 AM »
I can't find script # 99  :(
i looked in both the diskette and the cd versions, and the only resources numbered 99 i could find were the view 99.v56 and the sound 99.snd (and both got extracted with size 0 for some reason).
Can you please tell me where is the 99.scr and how did you extract it (i need the directory number for sciresdump).
The sciresdump command line you used would be just fine.
Thanks,
  Omer.

Offline OmerMor

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #40 on: February 06, 2004, 07:30:03 AM »
Ok, apparently I had to tweak sciresdump's command line parameters a little in order to find that elusive 99 script.
The only GK with the 99.scr is the CD version.
The right command line is:
sciresdump RESOURCE.MAP /nresource.000 /m3 /p3 /v3 960

This one will extract 99.scr. However when I only extracted this resource the game gave me an error when I tried to run the debugger (by pressing '?' or Alt-D). The error said it needed the 99.hep resource.

So I extracted this one as well using this command:
sciresdump RESOURCE.MAP /nresource.000 /m3 /p3 /v3 1636

Now when I try to run the debugger I get the following error:
   ResHeap: Attempt to load wrong type
   Script 0/$6e3

I tried to extract 0.scr & 0.hep as well but with no luck.
Any ideas?

Omer.

Endroz

  • Guest
Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #41 on: February 06, 2004, 07:01:09 PM »
Using an hex editor, you have to put the resource patch header tag before the start of both the files:

0x9100 for .hep files

and

0x8200 for .scr files


That should do it. :)

Offline OmerMor

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #42 on: February 07, 2004, 04:18:33 PM »
Thanks! it worked now!
Unlike the debug modes for other games, here I didn't see a nice help screen when pressing '?'.
You need to press Alt+D to activate it.
I tried Alt+T to teleport, but failed to supply a working room number. I'll try that again later.
Omer.

Endroz

  • Guest
Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #43 on: February 07, 2004, 06:16:11 PM »
You have to press ALT + H for a command list, however not all command seems to work, though.

As for teleport, try 200 which is the French QUarter Map.

Endroz

Offline OmerMor

Re:Yet another debug-mode thread...
« Reply #44 on: February 08, 2004, 12:38:26 PM »
Thanks, I will try that! (but only in the next weekend)


SMF 2.0.19 | SMF © 2021, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

Page created in 0.038 seconds with 22 queries.